Van Langenpac naar Mpac

Mpac Langen is sinds januari 2018 de nieuwe naam van ons bedrijf. Maar wist je dat onze geschiedenis veel verder teruggaat?

De logo's vertellen het verhaal:

logoserie4

1956: Langen Packaging Inc Canada

Dit familiebedrijf maakte machines voor de vleesindustrie. Later kwamen daar kartonneermachines bij, die over de hele wereld werden verkocht.

1988: Langenpac BV

In 1988 richtten twee andere leden van de familie Langen een nieuwe fabriek in Nederland op voor kartonneermachines: Langenpac BV. De twee bedrijven werkten samen. Er kwam een nieuwe fabriek in Wijchen. 

1996: Langenpac BV als dochteronderneming van Molins 

In 1996 werden Langen Packaging Inc en Langenpac BV dochterondernemingen van Molins PLC, een internationaal bedrijf voor ontwerp en bouw van speciale machines voor verpakkingen van onder andere non food, food, gebruiksgoederen en sigaretten. Molins PLC bestond toen al ruim 100 jaar – het bedrijf werd in 1874 opgericht door de Cubaanse sigaren- en sigarettenfabrikant José Molins.

2008: Langen Packaging Group

Omdat de twee Langen-fabrieken steeds intensiever samenwerkten, besloten ze samen verder te gaan onder één naam: Langen Packaging Group. De LangenPackaging Group (nog steeds dochteronderneming van Molins PLC) bouwde een sterke naam op in het ontwerpen en produceren van kartonneermachines, case packers en buffers.

2017: Van Molins Langen naar Mpac Group

In 2017 veranderde de manier van aansturen bij moederbedrijf Molins PLC. De naam van ons bedrijf veranderde daarmee ook: Molins Langen. In hetzelfde jaar verkocht Molins PLC zijn bedrijfsonderdeel Molins Instrumentation & Tobacco Machinery. Deze verkoop ging samen met een nieuwe bedrijfsstrategie en nieuwe naam voor het hele concern: Mpac Group PLC. Wereldleider in innovatieve, razendsnelle machines voor alle soorten verpakkingen in de sectoren farmacie, gezondheidszorg en drank- en voedselindustrie. Bij Mpac Group werken ongeveer 350 mensen. Het hoofdkantoor staat in Coventry (Engeland, Groot-Brittannië). Behalve de fabriek in Wijchen, heeft Mpac Group een fabriek in Toronto (Canada) en sales- en servicevestigingen in Singapore en Thailand. En Molins Langen heet dus nu: Mpac Langen. 

2018: Mpac Langen

 Onze nieuwe naam!

2020: Nieuwe branding Mpac group + logo

 

Mpac Langen Wijchen

Edisonstraat 14
6604 BV Wijchen
T: +31(0)24 648 6655
E: sollicitatie@mpac-group.com

Limitless Packaging Automation