Junior projectmonteur Luuk Heijs

 "Ik krijg steeds meer verantwoordelijkheid"

opleiding: BBL-niveau 4, mechatronica
in dienst sinds: 2015

"Als jongetje was ik altijd al bezig met dingen uit elkaar halen en weer in elkaar knutselen. Hoeveel brommers ik wel niet heb gehad! Bij Mpac Langen werd ik aangenomen als 1 van de 25 leerlingen, toen deed ik nog BBL-niveau 2. Na 2 maanden ben ik overgestapt naar niveau 3 en dat heb ik in 3 jaar gehaald. Nu doe ik niveau 4, dat is pas echt serieus. Soms ook pittig, als je 's ochtends werkt en in de middag en avond op school zit. Maar dan zeg ik tegen mezelf: Luuk, niemand verplicht je, je doet het voor jezelf. En werken vind ik leuk, ik ben een aanpakker. Bij BBL werk je 4 dagen per week en ga je 1 dag naar school. Je verdient dus meteen geld, dat vind ik belangrijk. Ik spaar voor later als ik het huis uitga."

Goede begeleiding

"De sfeer hier is superfijn. Als ik iets niet snap kan ik het altijd vragen aan een van de andere jongens die al verder zijn dan ik. Met sommige jongens heb ik echt een klik. Een van de senior monteurs is leerlingbegeleider, die is contactpersoon voor school. Ik moet eerlijk bekennen dat ik in het begin niet zo goed mijn best deed. Ik kwam net van de middelbare school hè, dus lang leve de lol. De begeleider heeft me toen op het rechte pad gezet."

Steeds meer verantwoordelijkheid

"Het allermooist hier vind ik de machines die ze hier maken. Zo supersnel! Indrukwekkend. Mpac Langen is ook een sociaal bedrijf, je salaris is goed en je kunt hier veel leren. Hier werken is een groeiproces. Niet alleen op techniekgebied, maar ook in verantwoordelijkheid. Op sommige dingen zijn ze streng: we hebben flexwerktijden maar je moet wel je uren maken. Er wordt hier veel van je verwacht. Dat vind ik leuk, ik krijg steeds meer verantwoordelijkheid. Ik ben leerling en heb toch al zelfstandig een machine gemaakt. Een kleintje. We kregen toen een berichtje van de klant: hij was heel tevreden en blij met de machine. Daar word ik nog enthousiaster van. Dit is echt een mooi bedrijf!"

Mpac Langen Wijchen

Edisonstraat 14
6604 BV Wijchen
T: +31(0)24 648 6655
E: sollicitatie@mpac-group.com

Limitless Packaging Automation