Lasser-plaatwerker Joanie Kloppenburg

"Ik wil alle lasdiploma's halen"

"Mijn eerste indruk van Mpac Langen? Wat is het hier groot! En ook: wat maken ze hier  mooie machines. Dingen maken vind ik leuk, ik was altijd al creatief. Op de middelbare school hadden we het vak 'techniek-breed' en daar mocht ik voor het eerst lassen. Ik vond het geweldig. Na mijn BBL-diploma kon ik hier blijven werken, met een fulltime contract voor 32 uur als lasser-plaatwerker en 8 uur in de voormontage."

Meisjes welkom

"Als meisje zo'n baan vinden als de mijne is lastig, heb ik gemerkt. Mijn werk is prima en toch werd ik, voor ik hier kwam, nergens aangenomen. Mensen hebben vooroordelen. Dat had ik niet verwacht, maar ik trek me er niks van aan. Ik vind dat er meer meisjes voor dit vak zouden moeten kiezen. Veel meisjes weten niet goed wat dit werk inhoudt. Het is niet zwaar of grof, het is juist priegelwerk. Je zit soms stukjes van een paar centimeter te bewerken. En daar zijn wij vrouwen goed in. Bij Mpac Langen willen ze ook graag meer meiden erbij."

Trots

"Mpac Langen is een sociaal en veilig bedrijf. Elke dag is anders, je maakt nooit seriewerk. Lassen of plaatwerken is soms best moeilijk als je het perfect wilt hebben. Maar ik hou van die uitdaging. En als ik een vraag of probleem heb, stap ik naar mijn collega Dilip. Die leert me alles wat ik nog niet weet. Wat ik hier ook leuk vind is dat je concrete resultaten ziet. Bij elke nieuwe machine denk ik: hé, dat onderdeel heb ik gemaakt! Een poosje geleden belde een leverancier: hij kon een bepaald onderdeel niet maken. Toen vroeg Mpac Langen of ik dat wilde proberen. Die kans heb ik gepakt. Ik heb het onderdeel precies goed gemaakt en kreeg er een compliment voor. En ik was toen nog leerling!

Hier werken is geluk. Ik ben trots op wat ik heb bereikt. En ik wil nog veel meer. Namelijk alle diploma's voor lassen halen, en ik wil heel graag lasspecialismen doen. Om heel goed te worden in mijn vak."

Mpac Langen Wijchen

Edisonstraat 14
6604 BV Wijchen
T: +31(0)24 648 6655
E: sollicitatie@mpac-group.com

Limitless Packaging Automation